Saturday, August 6, 2011

Hellooouuuu!!!

Mis siis üle pika aja taas toimunud on...
Kenny oli vahepeal haige, midagi läkaköha taolist, antibiootikumide peal, aga õnneks see ei kestnud kaua, ja siis meil oli lihtsalt rahuperiood.
24.juuli oli verejälg, mis oli omamoodi huvitav kogemus. Mul ega Kennyl polnud õrna aimugi, mida see endast kujutab, aga õige pea saime seda teada.
Kenny panime pika nööri otsa ja siis see jahimees kutsus meid enda juurde ning ütles, et siit alustate.
See tähendas seda, et Kennyl oli aega 2 minutit verejälje leidmiseks ja mööda seda minema hakkamiseks. Jälje leidis ta ilusti üles, aga tundus, et jälgede vahed on suht pika sammu peale tehtud ja Kenny võttis hoopis miski muu jälje üles ja läks valesti ning mina ei osanud ka teda esimesel korral kuidagi aidata/juhendada. Siis sai 2.min. täis ja oligi kogu lugu. Hiljem oli aga võimalus seda korrata, siis leidis ka jälje üles ja hakkas muudkui liduma, ma lendlesin lausa taga. Tundus, nagu ajakski mingit jälge ja liikus suht õiges suunas. Kohati aga kaotas vist jälje, kuna tõstis koonu maast lahti mõnel korral. Lõppu jõudes oli seal suur metssiga, kellele ta loomulikult läheneda ei julgenudki :D Mis jahimees siit ikka tulla saab siis :) Aga ega see mee eesmärk polnudki, pigem lihtsalt hea vaheldus nii endale kui koerale.

30.juuli sai Ülenurmes näitusel käidud, kus oleks võinud muidugi paremini minna, aga mis teha, ei võtnud ma ju Kennyt näitusekoeraks, aga areng on sellegipoolest toimunud. Ringis seista oskab ta väga ilusti, aga liikumine on me patt. Tartus suht vähe tegelasi, kes näituseringe teevad, ja tihti ei sobi nende pakutavad ajad ja igast muid segavaid faktoreid. Kui meie agility treener muret kuulis, et Kenny ilusti liikuda ei oska, siis ta on edaspidi mõnikord valmis meid trennis juhendama. Sest meie suur mure ongi see, et me elame Britist liiga kaugel, et oleks keegi, kes meie kallal kommenteeriks, et mida me valesti teeme. :)
Augustis me kahjuks ühelegi näitusele ei jõua, kuna olen eestist eemal, aga samas ka finants ei luba kõike. Aga võibolla ongi see aeg hea liikumise harjutamiseks, et tulevikus veel paremini läheks. Saime siis hindeks väga hea.
31.juuli olime taas Ülenurmes, järgmisel tunnelikarikasarja etapil. Kenny teine võistlus agilitys!

Selle päevaga jäin väga rahule, sest mu koer on nii tubli!!! See ala sobib meile vist kõige paremini :)
Oli taaskord 2 rada; tunnelirada, kus vaid tunnelid - 12 või 13 tunnelit ja agilityrada - kus lisaks tunnelitele oli kott.
Kohtunik oli soomest ja mõlemad rajad olid väga keerulised, need ei tundunud sugugi algajate omad olevad. Esimesel rajal pidin ise tegema väga palju pöördeid, et koera paremini/kiiremini õigesse tunnelisse juhtida. Teisel rajal olid tunnelite otsad väga lähestikku ja see tegi asja raskeks.
Startisime kolmandana, Kenny oli stardis taas nagu pöörane; laske mul juba joosta...aaaaaa!!! Tema tundub küll olevat selline koer, keda pealtvaatajad ja teised koerad rajal absoluutselt tähelepanu ei pälvi, teda ei huvita need, ta oleks kui üliinnukalt rajale keskendunud, saaks ainult joosta.
Kui start oli antud, siis hakkasime liduma, uskumatu kui kiirest peab jooksma, et Kennyga sammu pidada ja selle sees veel mitu pööret teha jõudma. Kui lõetasime, siis mul polnud õrna aimugi kuidas meil läks, sest olime vist mõlemad nii süvenenud, sain hetkega aru vaid sellest, et olime raja läbinud ilma ühegi veata, täiesti puhas rada, uskumatu. Ja kui kuulsin teisi ütlemas, et nii kiired, siis sain aru, et meil läks ikka hästi :)  49-st kuuendaks jäämine on ju ülivõimas tulemus!!!
Teisel rajal kahjuks nii hästi ei läinud, saime disklafi. Seda seetõttu, et kuna tunnelid olid niivõrd lähestikku, ja pidi veel igast pöördeid tegema,
. Ühe tunneli juures mul jooksis hetkeks juhe kokku ja kuna koer vaatab ikka peremeest, siis Kenny võttis ühte tunnelit kaks korda järjest, kuni mul mõttehetk oli ja siis ei läinudki see rada arvesse. Sellegipoolest jooksime raja lõpuni ning kuna esimese raja aeg oli ülikõva, siis kahe raja kokkuvõttes jäime 49-st 21-seks!!! Olen väga rahul!
Järgmine võistlus agilitys on 18.09. Tallinnas (Sepapaja 12)!!! Ootame Kenny õdesid-vendi kaasa elama!!! :)

Vahepeal oli võimalus Kennyt veel lapsehoidjana rakendada, mis tal suurepäraselt välja tuli :)

No comments:

Post a Comment